Активисти са организирали блокада на полско-беларуската граница и блокират камиони, които

...
Активисти са организирали блокада на полско-беларуската граница и блокират камиони, които
Коментари Харесай

Активисти блокират камиони на границата на Полша и Беларус

Активисти са организирали блокада на полско-беларуската граница и блокират камиони, които транспортират артикули за Русия. Тяхната цел е изцяло да спрат комерсиалните потоци за Беларус и Русия, написа съветската работа на Би Би Си.

Представител на инициативната група Наталия Панченко споделя пред украинското издание " Европейская истина ", че нито един камион със артикули, предопределени за Беларус и Русия, не е прекосявал границата през последните 24 часа.

По думите й това е вторият път през последната седмица, когато деятелите успяват напълно да блокират придвижването на тирове през границата.

Украинската организация УНИАН заяви, че към момента задръстването на границата е с дължина 45 километра.

Преди седмица протестиращите блокираха придвижването за три дни, само че по-късно полската полиция ги разчисти.

В Полша има над един милион украински бежанци и ръководещата партия " Право и спаведливост " заема твърда антируска позиция, а полският министър председател предложи НАТО да изпрати мироопазващ контингент в Украйна.

Премиерите на Полша, Словения и Чехия пристигнаха с трен в Киев на 15 март вечерта. 

" Трябва да спрем нещастието, която се случва на Изток допустимо най-скоро ", написа Матеуш Моравецки във Facebook. " Ето за какво, дружно с полския вицепремиер Ярослав Качински и министър председателите Петр Фиала и Янез Янса, ние сме в Киев ".

По-рано през март Полша предложи да трансферира своите самолети МиГ-29 на Украйна, а страната да получи в подмяна американски самолети, но тази концепция беше категорчино отхвърлена от Вашингтон, където се притесняват, че сходен акт може да се преглежда от Русия като директна интервенция на НАТО в спора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР